Weersafhankelijk

Geen avontuur zo afhankelijk van het weer als ballonvaren. Enerzijds voor de veiligheid en andere kant voor een mooie ballonvaart. Om veilig een ballonvaart uit te voeren onderhouden we contacten met de meteo dienst in de Bilt en houden we voor de vaart het weer nauwkeurig in de gaten. Een onweersbui of regen wat op dit moment bijvoorbeeld boven BelgiŽ aanwezig is kan binnen twee uur boven onze start plaats zijn. 

Rond 11:00 krijgen wij weersinformatie van de metreologen van het KNMI. Op basis van deze informatie bestuderen wij de mogelijkheden. Tussen 12:00 en 13:00 nemen wij contact op met de passagiers. De mogelijkheden hieruit kunnen zijn:

- Het weer is goed we gaan in ieder geval verzamelen.

- Het weer kan nog niet goed worden ingeschat en stellen de beslissing om te verzamelen uit.

- Het weer is niet goed, de vaart gaat niet door en maken een nieuwe afspraak voor een vaart.

- Het weer is prima alleen vertrekken wij vanaf een andere locatie wegens de windrichting

 

Weer vandaag?

Veiligheid

Om veilig een ballonvaart uit te voeren onderhouden we contacten met de meteo dienst in de Bilt en houden we voor de vaart het weer nauwkeurig in de gaten. Een onweersbui of regen wat op dit moment bijvoorbeeld boven BelgiŽ aanwezig is kan binnen twee uur boven onze start plaats zijn. 

Weer voor U?

Natuurlijk zijn er altijd twijfel gevallen omtrent het weer. Is het zicht wel voldoende, staat er niet te veel wind, kan ik wel van de vaart genieten? Hierin is een oude wet die wij respecteren: Bij twijfel niet doen|!

 

DSC01293-1
erkend piloot2204
zomer 200702
Logo04
PBN_logo_nieuw_A200
facebook-logo